Reklama
 
Blog | Mirka Langerová

Ochrana proti kriminalitě?

Tohle není první email stejného ražení, který se ke mně v posledních dnech dostal. Že by organizovaná skupina?

Pozor, nová finta „hnědočechů“
Nakoupil jsem v marketu a lístek zahodil. Když jsem přijel s vozíkem k autu, přiběhl hnědočech a ztropil povyk, že prý jsem mu ukradl nákup. A že to v koši je jeho, má na to paragon (ten můj vyhozený) a zavolalipolicajty. Zachránilo mě, že jsem platil kartou. Když to cikán uslyšel, tak zdrhnul. Jinak bych ale podle policajta měl problém, protože doklad o zaplacení měl on, nikoli já. Prý se to množí, pokladní nic nedosvědčí, těm tam projde spousta lidí…


Vážený pane “ blbočechu“…chtělo by se mi oslovit toho, kdo tenhle cíleně mířený text psal, jako ostatně více podobných textů, rozesílaných emailovou poštou, s jasnou úmyslem šířit a prohlubovat rasovou nesnášenlivost. Žasnu nad tím, jak stádečko ovcí poslušně rozesílá text dál, aniž by nad ním alespoň maličko zapřemýšlelo.
Pozor, nová finta „hnědočechů“…už jen tohle by mělo stačit, aby si člověk udělal představu.
Ten, kdo tenhle email psal, jako doklad vlastního hlupáctví, považuje za hlupáky i všechny lidi, o kterých se ve svém emailu zmiňuje. Tedy pokladní, která by nedokázala dosvědčit, že zákazníkem, který u ní před malou chvílí platil byl on a ne Cikán s paragonem, tropící povyk.
Nemluvě o policajtech, kteří si nejen nechali Cikána zdrhnout, ale kterým by jako důkaz stačil paragon v ruce.
„a zavolalipolicajty“…zavolali policajty? nebo zavolal i policajty?…kdo je zavolal?…Muž s paragonem v ruce? V tom případě to, pane, nebyl Cikán.

Opravdu někdo považuje tenhle text za poctivou „ochranu proti kriminalitě“?

Reklama